Ni se treba vedno odreči koščku čokolade!
Prava rešitev za zniževanje krvnega tlaka ali izboljšanje razpoloženja je namreč lahko tudi košček temne čokolade ali požirek nesladkanega vročega kakava.
Uporaba kakava v prahu pri kuhanju ima veliko pozitivnih učinkov na telo, tako navznoter kot navzven. In zakaj je pravzaprav v hrano priporočljivo dodajati kakav?
Kakav vsebuje flavonoide in znižuje krvni tlak
Kakav vsebuje flavonoide, vrsto kemične snovi, ki je v rastlinah naravno prisotna. Te fitokemikalije so znane po tem, da na naraven način pospešujejo metabolizem in pomagajo v boju proti mnogim boleznim, vključno z boleznimi srca in sladkorno boleznijo. Vse prednosti flavonoidov pa mlečna čokolada ne vsebuje, zato je priporočljivo uporabljati temno čokolado z najmanj 70% deležem kakava. Z dnevnim odmerkom kakava je moč znižati tudi visok krvni tlak.
Za mehkejšo kožo in boljše razpoloženje
Kakav vsebuje antioksidante, ki pomagajo negovati nagubano in poškodovano kožo ter jo naredijo na otip mehkejšo. To še posebej velja v kombinaciji z ostalimi homeopatskimi zdravili (med, jogurt…).
Kakav vsebuje tudi aminokislino triptofan, ki spodbuja proizvodnjo serotonina, ki spodbuja občutek veselja in lahko pomaga celo pri preprečevanju blage depresije. Naslednjič, ko boste potrebovali hitro spremembo razpoloženja, poskusite kar s skodelico pravega kakava!
Več o kakavu preberite v spodnjih člankih
Izdelki v košarici
Posebna ponudba samo tukaj!
Dodajte k naročilu in prihranite!
FatBurn Tea*
Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote
IMUNUP*
Vsebuje 7 aminokislin, 11 vitaminov in 8 mineralov za železen imunski sistem
Vitamin D3 v prahu*
Najbolj biorazpoložljiva oblika vitamina d3 v prahu