Kakav v prahu iz ekološke pridelave, brez dodanih sladkorjev, kvalitetna vrsta kakava, kakavova zrna in sestava so glavne značilnosti na katere moramo biti pozorni pri izbiri. Vse vrste kakavovih zrn so razdeljene v dve skupini – forastero in criollo. Vendar pa le druga skupina vključuje plemenite vrste surovin, ki kakavu dajejo pravo kakovost.
Kakav je med starimi ljudstvi Južne Amerike veljal kot hrana bogov.
Bio Nature’s Finest kakav v prahu je presen in ekološko pridelan iz najkakovostnejših celih kakavovih zrn – vrste Criolla.
Vsebujejo magnezij in železo, ki prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, cink pa varuje celice pred oksidativnim stresom in prispeva k ohranjanju zdravih las, nohtov in kože. Je bogat vir antioksidantov, ki z vsebnostjo prekaša celo zeleni čaj.
Sestavine za kokosove razpokančke
- 125g kokosovega sladkorja
- 80g kokosovega olja
- 1 jedilna žlica mletih lanenih semen
- 1dcl riževega mleka s kokosom
- 1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta
- 190g moke
- 120g kokosove moke
- 120g kakava v prahu
- 2 čajne žličke pecilnega praška
- Ščepec himalajske soli
- sladkor v prahu
Noro dobri, sem jih preizkusila. Hvala za recept. Bo prav prišel zdaj za božično peko🎅🏽