4. Za pripravo testa potrebujemo večjo posodo. Vanjo damo jogurt in jajca in dobro premešamo. Nato dodamo moko, mandljevo mleko, mandljevo moko, pecilni prašek, vanlijev in mandljev ekstrakt in na koncu himalajsko sol. Vse sestavine zmešamo tako, da so dobro spojene. Dodamo stopljeno kokosovo olje in ponovno zmešamo. Najprej se bo zdelo, da se olje ne bo dobro zmešalo s testom, zato moramo biti vztrajni in mešati približno 2-3 minute. Tako se bodo vse sestavine med seboj dobro premešale.
5. Pripravljeno test vlijemo v model za torto. Pozorni smo, da se masa enakomerno razporedi, da bo pecivo po peki na vseh straneh enakomerno pečeno. Mandljevo pecivo pečemo 35-45 minut. Da preverimo ali je torta res pečena si pomagamo z zobotrebcem. Zapičimo ga na sredino testa (sredinski del potrebuje najdlje časa, da se speče). Če na zobotrebcu, ko ga vzamemo iz peciva ni sledi testa, potem je pecivo pečeno.
6. Mandljevo pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo hladiti 10 minut. Nato si pripravimo podstavek, na katerem bomo pecivo postregli. Pecivo obrnemo iz modela za torto na stojalo. Takoj za tem nadaljujemo z premazom glazure, pecivo mora biti še toplo. Vzamemo slaščičarsko krtačko za premaze in celotno mandljevo pecivo nežno premažemo s prej pripravljeno glazuro. To delamo toliko časa, da se glazura popolnoma vpije v testo.
7. Naš zadnji korak je okraševanje peciva. To storimo ko je pecivo še navlaženo od glazure, da se mandlji primejo nanj. Pečene mandlje potresemo po glazuri in pustimo vse skupaj, da se ohladi. Na koncu mandljevo pecivo potresemo še s sladkorjem v prahu in naša čudovita sladica je gotova.