1. Domač bananin sladoled s karamelo
Domač bananin sladoled s karamelo se še posebej zelo prileže ob vročih poletnih dneh, ko se želimo na hitro malce ohladiti in zraven tudi posladkati.
Za recept klikni tukaj!
Ste pripravljeni na 5 najboljših veganskih receptov za sladoled?
Že dolgo uživamo v poletnem času, zato smo za vas izbrali najboljše recepte za domače veganske sladolede. Zdrave, presene in povsem enostavne za pripravo.
Kupljeni sladoledi so namreč lahko polni dodatnih aditivov, barvil in sladkorja.
Veganski sladoled je narejen brez kakršnih koli mlečnih izdelkov.
Brez skrbi, še vedno je mogoče uživati kremast in okusen sladoled brez mleka. Skrivna sestavina je kokosovo mleko!
Seveda lahko uporabimo številne druge veganske alternative kot sta mandljevo, sojino ali riževo mleko, toda polnomastno kokosovo mleko v konzervi je ravno pravšnje za bolj kremasto teksturo.
Obstaja veliko drugih možnosti za pripravo veganskega sladoleda brez zamrzovanja, kot je sladoled z zamrznjenimi bananami. In čeprav ne vsebuje mleka, prav tako pridobimo “lepo kremo”.
Sladoledu lahko dodamo tudi druge sestavine, kot so jagode, čokolada ali celo piškote in arašidovo maslo.
Obstaja veliko različnih načinov!
Najpogostejši način je priprava v aparatu za izdelovanje sladoleda – pripravimo pa ga lahko seveda tudi brez aparata.
Vse kar potrebujemo je mešalnih visoke hitrosti!
Domač bananin sladoled s karamelo se še posebej zelo prileže ob vročih poletnih dneh, ko se želimo na hitro malce ohladiti in zraven tudi posladkati.
Za recept klikni tukaj!
Sestavine:
Postopek:
V mikser najprej damo očiščen avokado, vodo in dalje, ki smo jih pred tem nekaj ur namakali v vodi. Zblendamo v gosto pasto in dodamo še kakav v prahu, Rižev napitek in stopljeno kokosovo olje. Ponovno zmiksamo. Če je masa presuha, dodamo še žlico vode. Preložimo v izbrano manjšo posodico in jo postavimo v zamrzovalnik.
Kokosov sladoled ni samo navaden mlečni sladoled. Okusna kremasta sladica je narejena iz kokosove kreme, kokosovega sladkorja in burbonske vanilije. Polnomastno kokosovo mleko v pločevinki sladoledu da še posebno kremast in poln okus. Receptu lahko na koncu dodamo tudi kokosov čips, sveže jagodičevje ali najljubše oreščke.
Za recept klikni tukaj!
Poletje je čudovito tudi zaradi vabljivih barv sočnih sadežev, ki nam jih nudi narava. Če v vročih poletnih dnevih radi okusite sadne in sočne sladolede, je mangov prava izbira! Potrebovali boste le 5 sestavin, priprava pa je zelo enostavna. Za hrustljavost poleg sočnega sladoleda poskrbi dodatek odlične čokoladne granole!
Za recept klikni tukaj!
SESTAVINE
PRIPRAVA
Najprej postavimo pločevinko kokosovega mleka za nekaj ur v hladilnik in nato s pomočjo žlice poberemo le maščobo, ki se je nabrala na vrhu, ostalo vodo odlijemo ali pa si jo shranimo za pripravo sadnega napitka. V mikser postavimo narezano banano, jagodičevje, maščobo kokosovega mleka, kokosovo olje in Agavin sirup. Vse skupaj zmiksamo do gladke teksture, prelijemo v željeno posodico in postavimo v zamrzovalnik. Vmes večkrat premešamo, da bo sladoled še bolj kremast.
Dodajte k naročilu in prihranite!
Prispeva k presnovi maščob, odpravlja odvečno telesno težo in naravno zavira občutek lakote
Vsebuje 7 aminokislin, 11 vitaminov in 8 mineralov za železen imunski sistem
Najbolj biorazpoložljiva oblika vitamina d3 v prahu