NIZKOKALORIČEN KRUH – brez slabe vesti
KRUH BREZ MOKE IN KVASA, VENDAR BOGATEGA OKUSA
Kruh je na mojem jedilniku stalnica! Obožujem ga in ne mine dan, ko ga ne bi jedla. Pred leti sem začela s peko kruha, saj je domač kruh za moje pojme v vseh pogledih boljši od kupljenega, je bolj okusen, dlje časa ostane svež in še cenejši!
Sprva sem sledila ustaljenemu receptu – bela moka, kvas, voda, sladkor in sol. Ker so se mi z leti vedno bolj nabirali kilogrami in sem vedela, da kruha definitivno ne morem črtati iz svojega jedilnika, sem začela eksperimentirati. Začela sem uporabljati pirino, pa ajdovo in črno moko, dodajati še sveže sestavine, kot je čebula, česen in zelišča. Različne recepture sem izpilila do popolnosti.
Ker zadnje čase še bolj pazim na linijo, sem razvila najbolj zdrav recept do sedaj. Recept sem sestavila iz izdelkov Nature’s Finest, ki so se v moji omari začeli pojavljati pred kakim letom dni.
Recept je spomin na študentska jutra, ko sem še stanovala s cimrami v Ljubljani. Ker je ena izmed njih zares uživala v kuhanju, smo imele vsako jutro na mizi bogat zajtrk. Večinoma so to bile kaše na tisoč in en način – poceni in zelo zdrav zajtrk, a nekoliko zamuden za pripravo.
Kruh, ki ga bomo danes spekli je hiter za pripravo in ostane svež več dni, je zelo zdrav, hranljiv, po ceni primerljiv s tistim iz trgovine (na koncu sem dodala še celoten cenik, saj verjamem da ima tudi cena pomembno vlogo). Jedli ga boste lahko popolnoma brez slabe vesti, saj ne redi.
Pa poglejmo…