SESTAVINE
(za približno 30 kroglic)
- 6 velikih dateljev
- 2 zvrhani jedilni žlici veganskega beljakovinskega praška – okus čokolade
- približno 10 žlic ovsenih kosmičev
- 2 jedilni žlici nastrganega kokosa
- 5 jedilnih žlic kakava v prahu
PRIPRAVA
- Datlje stresi v multipraktik, dodaj malo vode in miksaj toliko časa, da se začne tvoriti tekoča masa
- Dodaj predhodno zmlete ovsene kosmiče dobro premešaj
- Maso preloži v večjo posodo, dodaj beljakovinski prašek in dobro premešaj. Postopoma dodajaj kakav tako dolgo, dokler ne dobiš kompaktne konsistence, ki se ne lepi in se lahko lepo oblikuje kroglice
- Iz mase oblikuj približno 30 kroglic in vsako povaljaj v kokosu.
- Polagaj jih na pladenj ali posodo za shranjevanje.
- Kroglice lahko uživaš takoj, če pa imaš rad/a bolj kompaktno konsistenco, pa jih postavi za 20 minut v hladilnik. Kroglice shranjuj v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.
Če se masa drobi in je presuha dodamo več datljev.
Če je masa preveč lepljiva dodamo malce več kakava ali mletih ovsenih kosmičev.